NBA 2K e-sport betting i 2024

Et af de førende spil inden for e-sportens verden, når det kommer til live-betting, er basketballspillet NBA 2K. Siden coronakrisen har der været meget begrænset traditionel sport at spille på, og dette har medført en stigning i, hvor mange der spiller e-sport. Dette betyder, at det også er blevet mere populært for sportsinteresserede at spille på virtuelle kampe frem for traditionelle kampe.

NBA 2K-spilserien

NBA 2K er en spilserie udviklet af Take-Two Interactive Software, Inc. Spillet udkom for første gang i 1999, og siden da er der udkommet et nyt spil årligt.

En virtuel konkurrencesport

NBA 2K-spillene begyndte at udvikle sig til en konkurrencesport omkring 2018. Siden da er e-sporten steget i popularitet og som resultat er det også blevet mere populært at spille på kampene.

Betting

Følger man med i NBA 2K, har man mulighed for at spille på kampene gennem forskellige bookmakers. I Danmark er det bookmakeren Bet365, der tilbyder mest spil på NBA 2K. Hos Bet365 kan man også se NBA 2K-kampene som live-events, mens man spiller.

Odds på NBA 2K ligaer

Når man spiller på NBA e-sportskampe, kan det foregå i forskellige ligaer. Selvom der kan spilles på kampene gennem flere forskellige ligaer, er der stor forskel på ligaernes interne struktur og regelsæt. Det er især to ligaer, der dominerer feltet inden for NBA 2K betting: ‘NBA 2K League’ og ‘Cyber Live Arena’.

NBA’s egen e-sportsliga

NBA 2K League er en professionel e-sportsliga oprettet i 2017. Ligaen er udviklet i samarbejde mellem NBA og Take-Two Interactive Software, Inc. De gamere, der spiller på holdene i denne liga, er nogle af de bedste konsolspillere i verden. Af den grund er der også høje krav til dem, der vil kvalificere sig til ligaen, såvel som strenge regler for de få, der kommer igennem nåleøjet.

Oprettet af traditionel sportsliga

Som en liga, der både er udviklet og sponsoreret af NBA, er NBA 2K League den første e-sportsliga, der både er oprettet og sponsoreret af en større professionel sportsliga (kilde), hvilket anerkender den voksende interesse for basketball i den virtuelle verden.
Cyber Live Arena
En anden populær e-sportsliga inden for NBA 2K er Cyber Live Arena, som er en ukrainsk liga for amatørspillere i Østeuropa. Cyber Live Arena arrangerer e-sportskampe døgnet rundt inden for både fodbold, basketball og hockey. Inden for disse tre sportsgrene arrangerer ligaen henholdsvis 10.800, 2.160 og 1.440 kampe hver måned, så der er altid rigeligt af kampe at vælge imellem, når man spiller gennem Cyber Live Arena. Blandt de spil, som Cyber Live Arena arrangerer kampe inden for, er det dog kun NBA 2K og FIFA, som de danske bookmakers tilbyder spil på.

Kommet for at blive

Hos de danske bookmakers er det især blevet populært at spille på NBA 2K-kampe. Kampene kan enten streames gennem bookmakerne selv eller direkte på NBA 2K League’s egen YouTube eller Twitch. Her ses kampenes høje antal af seere og følgere, hvilket bevidner om den store og voksende interesse for basketballverdens e-sportskampe. Ser man på, hvor populært NBA 2K er blevet blandt både gamere og dem, der spiller på kampene, er e-sportsbetting inden for basketball bestemt en tendens, der er kommet for at blive.