DOTA 2 Betting

Home » DOTA 2 Betting

Hvad er DOTA 2

DOTA 2 er baseret på Defense of the Ancient. Det blev skabt i warcraft 3 legendarisk custom map engine af forskellige personer.. Spillet er blevet videreudviklet i forskellige adaptioner som fx DOTA 2, LoL, Smite mm. Spil af denne type bliver kaldt for MOBAs (multiplayer online battle arena) og er 5 mod 5. Det er et af verdens mest populære spil og hvert år afholdet den største esportsdturnering af Valve kaldet The International der sidste gang havde en præmiesum på over 35 millioner dollars DOTA 2 er det mest komplekse og svære at lære.

Spillet i sin simpleste forklaring går ud på at to hold (radiant & dire) kæmper på en spilleplade, hvor målet er at ødelægge modstanderens base (ancient). Når profesionelle hold spiller mod hinanden består spillet af 2 faser. Den første fase handler om at drafte. Det består af en ban & pick phase, der i alt sin enkelthed går ud på at man skiftevis banner (forbyder) eller picker (vælger) en hero. Det foregår skiftevis mellem kaptajnen fra hvert hold. Denne del af spillet er strategisk og statisk. Man picker og banner heroes fra en pulje på 120. Hvert hold har 7 bans i alt og skal vælge 5 heroes – en til hver spiller på holdet.

Hver eneste hero kan ses som en spillebrik i et skak spil, men i stedet for hvor der er 6 forskellige brikker med forskellige funktioner, er der i DOTA 120 brikker. Disse brikker har hver især nogle egenskaber i form af deres stats og spells. De kan altså gøre forskellige ting alle sammen og det er kaptajnen på hvert hold der skal sammensætte en kombination af disse helte der har god synergy og strategisk sammenhæng.

Roller på holdet

De fem spillere på holdet har alle en defineret rolle som de er specialiseret i, ligesom i andre esports- og sportsgræne. Rollerne i DOTA er defineret på følgende måde:

 1. Carry
 2. Mid
 3. Offlaner
 4. Support/roamer
 5. Hardsupport

Heroes og definerede roller

Heores er ofte defineret indenfor en bestemt rolle, men nogle kan også være meget fleksible. Det er tit disse helte som bliver valgt først så man ikke giver sin strategi væk for tidligt. Man skal passe meget på da nogle helte er ekstremt gode mod andre og hvis man ikke får beskyttet sine vigtige helte kan man ende med at have sat sig selv i en dårlig position til at vinde inden spillet er begyndt.

Spillet starter kort tid efter draften er blevet færdig. Så køber alle spillere items (udstyr). Der er 208 items i alt til forskellige priser og de giver naturligvis bedre og bedre bonuser alt efter deres pris. Når spillerne har købt deres items bevæger de sig ud på kortet. Carryen (1) og hardsupporten (5) bevæger sig som regel op i deres ”bane” der kaldes easy lane (kan ses på billedet). Mid (2) spilleren går altid alene i midter banen. Offlaneren (3) går op i den sidste bane der bliver kaldt hard lane. Den sidste spiller support/roamer (4) starter ofte i hard lanen men begynder tidligt at bevæge sig rundt på mappet og forsøger at skabe fordele i de forskellige lanes der forhåbentlig ender i kills.

Holdene er ude på mappet og i deres tre baner for at skaffe xp (experience) så deres hero kan blive stærkere så de har adgang til flere spells og guld så de kan købe flere og bedre items. Des mere tid der går i spillet bliver det i stigende grad mere flydende og dynamisk. Det betyder at holdende samles i mindre eller hele grupper og angriber modstandernes objectives (bygninger).

Forenklet forklaring af spillet

Der er konstant bevægelse, og det handler om at angribe de andre når man er stærk og undgå at slås når man er svag og stadig få noget ud af kortet som guld, xp og bygninger. Hvis kampen er lige, er det ofte kampen om skjoldet aegis der giver en et ekstra liv så man ikke skal vente på den til tider lange dødstimer der er i spillet. Denne fordel får man hvis man besejrer det store monster Roshan. Dette er en simplificeret udlægning af al den kompleksitet der i spillet, som er i konstant udvikling fra udvikleren (valve & Icefrog) og spillerne.

Spilmarkeder på DOTA 2

Man kan naturligvis spille på hvilket hold der vinder det enkelte map eller serien, der ofte er bedst af tre. Her kan du også tilføje handicap hvis du tror et hold kan vinde 2-0. Der er en masse detaljer som man også kan spille på. Jo større turneringerne er jo mere specifikke odds kan man spille på. Her er nogle eksempler på ovenstående:

 • Firstblood (det første kill)
 • Hvilket hold får flest kills?
 • Hvilket hold har flest kills efter 10 minutter?
 • Hvilket hold ødelægger det første tårn (en bestemt bygning)?
 • Hvilket hold dræber først Roshan?
 • Et af holdene får et ultrakill (en spiller dræber 4 modstandere)
 • Et af holdene får et rampage (en spiller dræber alle 5 modstandere)

Spil på DOTA 2 ligaer og store turnering

DOTA 2 udbydes hos nærmest alle bookmakers der har en esportsafdeling. Man kan spille på små turneringer og ligaer som BTS, Perfect World, Epic League etc. og kæmpe turneringer med millioner af dollars i præmiepenge som ESL, DAC og The International. Det er den sidstnævnte turnering der afslutter sæsonen og her kårer man verdens bedste dota hold. De sidste 2 gange har OG vundet hvor danskeren Johan ”Notail” Sundstein bl.a. spiller.

De bedste bookmakers til DOTA 2

Seneste kommentarer
  New Casinos
  3,8 rating
  44ACES: Bonus op til 500 kr,-. Min. 18+, Spil ansvarligt. Stopspillet.dk
  5,0 rating
  MrGreen: Freebet helt op til 500,- kr.
  18+, Spil ansvarligt. Stopspillet.dk
  3,8 rating
  BacanaPlay: Op til 500 kr,- bonus. . 18+, Spil ansvarligt. Stopspillet.dk
  3,5 rating
  xTreme Kombi helt op til 30% StopSpillet på +45 70 22 28 25. Udelukkelse på ROFUS.nu
  5,0 rating
  LeoVegas Sport: Første væddemål bliver matchet med et Freebet på samme indsats