NBA 2K League

admin
September 5, 2021
nba2kleague

NBA 2K League 2024

I e-sportens verden er basketballspillet NBA 2K et af de førende spil, når det kommer til live-betting. Siden coronakrisen har der været meget begrænset traditionel sport at spille på, og dette har fået mange sportsinteresserede til at spille på e-sport i stedet. En e-sportsliga, der især har oplevet en stigning i spillere siden coronakrisen, er e-sportsverdens førende basketballliga ‘NBA 2K League’.

Den førende liga

NBA 2K League er en professionel e-sportsliga grundlagt i 2017. Ligaen er NBA’s officielle e-sportsliga og samtidig den mest dominerende liga inden for NBA 2K-spillet.

Oprettet af traditionel sportsliga

NBA 2K League er et samarbejde mellem NBA og Take-Two Interactive Software, Inc., som er udgiver af NBA 2K-spilserien. NBA 2K League er den første officielle e-sportsliga, der både er oprettet og sponsoreret af en større professionel sportsliga.

Betting

Følger man med i NBA 2K League, har man mulighed for at spille på kampene gennem danske bookmakers. Man kan eksempelvis spille hos Bet365, hvor man også kan se kampene som live-events, mens man spiller.

Streaming

Kampene kan også ses direkte på NBA 2K League’s YouTube eller Twitch. Her ses spillets høje antal seere og følgere, hvilket bevidner om den store interesse for basketballverdens e-sportskampe.

Hvem kan spille i NBA 2K League?

De gamere, der spiller på holdene i NBA 2K League, er blandt de bedste NBA 2K-spillere i verden. Derfor er der også høje krav til dem, der vil kvalificere sig til ligaen, og strenge regler for de få, der kommer igennem nåleøjet.

‘Draft’-systemet

Da NBA 2K-spillet begyndte at udvikle sig til en konkurrencesport omkring 2018, blev kvalifikationskravene til at spille i NBA 2K League offentliggjort. Der var mange krav til ansøgerne og selv efter flere runder af sortering, var det kun nogle få ansøgere, der modtog invitation til selve ‘draft’-processen. I september 2020 blev der introduceret et nyt ‘draft’-system, som blev brugt til kvalifikationerne op til den kommende sæson 2021.

Regler

På deres hjemmeside skriver den professionelle E-sport liga, at deres gamere skal spille som deres egne unikke karakterer og ikke som eksisterende NBA-spillere, hvilket ellers er en funktion i NBA 2K-spillet. Derudover må der ikke bruges kunstig intelligens. Dette medfører, at gamernes spilleevner bestemmes udelukkende af spillernes dygtighed og evne. Sådan er der mange regler, der alle skal overholdes i alle ligaens kampe.

Flere vælger e-sport frem for traditionel sport

I stedet for at spille på kampe i traditionel sport vælger flere og flere verden over at skifte over til e-sport som en anden form for live-betting. Dette har især været en tendens siden coronakrisens udbrud i starten af 2020.

Steget i popularitet efter corona

Siden coronakrisen har der været meget begrænset aktivitet i de traditionelle sportsligaer verden over, og i perioder har bestemte sportsgrene stået helt stille med hensyn til kampe. Denne faktor kan, sammen med lighederne mellem betting inden for traditionel sport og betting inden for e-sport, være en forklaring på, hvorfor så mange sportsinteresserede nu har valgt at flytte deres spillevaner over til e-sportskampe i stedet for traditionelle kampe.

Kommet for at blive

Hos de danske bookmakers er det især blevet populært at spille på NBA 2K-kampe. Og ser man på, hvor populært NBA 2K er blandt spillerne, er dette bestemt en tendens, der er kommet for at blive.
Author admin